cilt bakım yağları faydalı mı

CİLT BAKIM YAĞLARI FAYDALI MI?

 

Cilt bakım yağları çok eskiden beri bilinen güzellik iksirleridir. Eski Mısır’lıların Moringa yağı ile ciltlerini güzelleştirdiği bilinir.  Günümüzde yağlar güçlü bir dönüş yaparak tekrar popüler hale geldi. Peki bu ürünler gerçekten bu kadar faydalı mı?

 

Cilt bakım yağları faydalı mı?

 

İyi bir cilt bakımı, cilt yaşlanması konusunda bize avantaj sağlar. Bilinçli olmak cildi ve ürünleri tanımak, bakım konusunda olmazsa olmazdır.

Cilt bakım yağları cildinize uygun özellikte yağ bazlı formüllerdir. Yapısı gereği cilde kolayca nüfus eder.

Sanılanın aksine bu ürünler sadece kuru ciltler için kullanılmaz. Hemen her cilt tipinin faydalanabileceği farklı yağ formülleri vardır. Cilt bakım yağları çok zengin bir ailedir. Her biri farklı özellikler taşır. İçeriğinde bulunan vitamin, antioksidan ve antiinflamatuvarlar sayesinde cilt florasını dengeler ve bariyerini korur.

Cildi besler, antioksidan etkileriyle çevresel faktörlerin ve güneşin zararlı etkilerinden korur, yaşlanma etkilerine geciktirir.

Bazı yağlar, özellikle yağlı ciltlerde yağlanmayı dengeleyerek ciltte akne oluşmasını azaltır.

Bazı ürünlerin hassas ve tahriş olmuş ciltlerde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.

Zamanın ve çevresel faktörlerin yıprattığı cilde ışıltı verir, yorgun görünümünü alır.

Olgun ciltler için onarıcı ve yenileyici ürünler tercih edilir.

Kuru ciltlerde makyaj altına uygulandığında, makyajın daha pürüzsüz ve ışıltılı görünmesini sağlar. Cilde dolgunluk verir.

Yüz bakım yağları tek başına nemlendirici yerine geçemez. Öncesinde cilde nem desteği sağlayan bir üründen sonra kullanılırsa daha iyi sonuçlar alınır. 

 Nemlendirme etkisinden çok nemlendirici sonrasında kullanılarak ciltteki nem kaybının engeller. Cilt daha yumuşak ve pürüzsüz olur.

 

 

 

Cilt bakım yağları nasıl kullanılmalı?

 

Cilt bakım rutini sabah ve akşam düzenli yapılmalıdır. Ürünlerin sıralaması temizlik, tonik, serum, nemlendirme ve yağların kullanımı şeklindedir. Gündüz bu rutine güneş koruyucular da eklenir. Cildiniz kuruysa yağ ürününüzü sabah akşam kullanabilirsiniz. Ancak diğer cilt tipleri için günde bir kez, gece yatarken sürmek yeterlidir.

 

 

Cilt bakımı için en çok kullanılan yağlar nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağı, Nar çekirdeği yağı, ölmez çiçek, jojoba yağı, argan yağı, hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı, lavanta, kuşburnu ve daha birçok yağın cilt için faydalı olduğu bilinir.

 

Cilt bakım yağlarının faydaları nelerdir?

Antiinflamatuvardır: Cildi yatıştırır, sakinleştirir. Cilt bariyerini güçlendirir.

 

Antioksidandır: Cildi güneşin ve çevresel faktörlerin zararlı etkilerinden korur. Sarkma ve kırışıklık oluşumunu azaltır.

Yağlı ciltlerde yağı dengeleyerek, akneye eğilimi azaltır.

Cildi canlandırır, onarır: Cilde kolayca nüfus ederek ışıltı verir.

Makyaj altı bazı gibi kullanılabilir, cilde dolgun ve pürüzsüz bir görünüm verir.

Cildin nem kaybını önler. Yumuşatır.

 

Sonuç olarak yağların mucizevi etkilerinden faydalanabilmek için cilde uygun formüllerin, uygun şekilde kullanımı önemlidir. Örneğin yağlı cilt ile kuru cilt aynı ürünü kullanamaz. Yanlış kullanımlar alerji, tahriş, leke ve sivilceye neden olabilir. Bu nedenle uzman desteği alarak kullanıma başlamak en doğrusudur. 

 

 

 

Şale Yılmaz Ankara üniversitesi tıp fakültesini bitirdikten sonra önce klinik farmakoloji daha sonrada Dermatoloji alanında uzmanlığını tamamladı. Deri yaşlanması, antiaging tedaviler, lazer tedavileri, Mezoterapi, dolgu enjeksiyonları, Botoks uygulamaları,kimyasal peeling, aromaterapi, kilo yönetimi ve bölgesel zayıflama konusunda çok sayıda eğitimler aldı. 2005 yılından itibaren kliniğinde bu konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2017 yılında iş etiketi ve davranış, profesyonel ve kişisel imaj, renk danışmanlığı, stil danışmanlığı, kurumsal ve kişisel marka yönetimi, sunum ve fasilitasyon eğitimlerini stylecolor-TYP akademie’ de tamamladı. Güzellik, stil, imaj ve yaşam konularında yazılarını bu sayfada sizlerle paylaşmaktadır.
İnternet sitesi http://www.saleyilmaz.com
Yazı oluşturuldu 116

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön