Evde yapılan cilt bakımı uygulamaları ucuz ve pratik olduğu için tercih ediliyor.
Çevreden gelen toz, kir, bakteriler ve makyaj artıkları günlük temizleyicilerle yeterli düzeyde temizlenemez ve zamanla birikir. Gözenekler tıkanır ve toksinler birikir. Zamanla ölü hücrelerin de ciltte birikmesiyle cilt mat ve cansız görünür.
Cildin ihtiyacına göre 1-2 aylık aralarla profesyonel cilt bakımı yapılması son derece faydalıdır. Yağlı ciltler cilt bakımına daha sık ihtiyaç duyarken hassas ciltler daha seyrek ihtiyaç duyar. Bu uygulamalara ek olarak evde yapacağımız haftalık mini bakımlar bizim için profesyonel bakımlar kadar olmasa da belirli düzeyde fayda sağlar. Tatbikî bu uygulamaları yaparken doğru ürün seçmek ve cildi tahriş etmemek çok önemlidir. Ayrıca cildimizde sivilce, uçuk gibi bazı aktif sorunlar varsa bu tarz sorunlarımız tedavi olduktan sonra cilt bakımı yapabiliriz. Uygulamalar sırasında boyun bölgesi ihmal edilmemeli tüm uygulamalar boyuna da yapılmalı. Ayrıca ellerin temiz olması son derece önemli. Bakım sonrası cildi temiz tutmak, hatta 24 saat makyaj yapmamak daha faydalı olacaktır.
Öncelik cilt temizliği
Günlük temizleyicinizle cildi temizleyerek bakıma hazırlayın. Eğer makyaj varsa iki kez temizleyici uygulanarak cildi iyice arındırın.
Cilde uygun peeling
Cildimiz dinamik bir yapıdır. Zaman içinde hücreler kendini yeniler eski hücreler atılır yerine yenileri gelir. Eskiyen, cilt yüzeyinde kalan hücrelerin bir kısmı tam atılamaz cilt yüzeyinde kalır. Bu durum cilde cansız ve mat bir görünüm verir. Ayrıca cilde kullanılan bakım ürünlerinin emilimini bozarak etkinliğini azaltır. Peelingdiğer adıyla eksfoliyasyon işlemi ile ölü hücrelerin cilt yüzeyinden uzaklaşması yeni gelen sağlıklı hücrelerin daha taze ve ışıltılı görünmesi sağlanır.
Cilt yapısına uygun tahriş etmeyecek, küçük partiküllü bir peeling seçilerek. Temizlenmiş cilde yumuşak hareketlerle uygulanır cilt yüzeydeki ölü hücreler uzaklaştırılır. Daha sonra cilt ılık suyla yıkanır.
Buhara tutarak nemlendirin
Bir kap içine sıcak su koyarak başınızı bir havluyla kapatın. 5-10 dakika kadar su buharında bekletin. Suyun çok sıcak olması cildi tahriş edebileceğinden tercih edilmez. Bu uygulama gözeneklerin açılmasını ve cildin neminin artmasını sağlar.
Açık ve kapalı komedon dediğimiz siyah ve beyaz noktaları sıkmayın, temizlemeye çalışmayın. Bu tarz işlemleri kendimiz yapmaya çalışmak her zaman probleme neden olur. Ciltte kolayca tahriş veya enfeksiyon oluşturabiliriz. Profesyonel cilt bakımlarında komedon temizliği yapılabilir.
Sıra maskede
Maske seçimi cilde uygun yapılmalı yağlı ciltlerde gözenekleri derinden temizlemeli, kuru ciltlerde nem desteği vermeli, hassas ciltlerde yatıştırıcı, sakinleştirici içerikler tercih edilmeli. Göz çevresi için özel maskeler tercih edilmeli ve bakıma eklenmeli.
Kısacası maske seçimi cilde uygun planlanmalı. Önerilen şekilde 20-30 dakika bekletilen maske ciltten uzaklaştırılarak, yıkanmalı.
Tonik uygulama
Maske sonrasında temiz cilde tonik uyguluyoruz. Açılan gözeneklerin kapanması cildin nemlendiriciye hazırlanması için gereklidir.
En son serum ve nemlendirici ve güneş koruma
Bütün bu aşamalar bittikten sonra masaj yaparak serum uygulamamızı yapıyoruz sonrasında nemlendiricimizi ve güneş koruyucumuzu sürerek işlemi sonlandırıyoruz.