Radyofrekans ve lazer sistemleri cilt yenilenme amacıyla uzun zamandır başarıyla kullanılan yöntemlerdir. Fokus ultrasonun bunlardan farkı cildin daha derin tabakalarına etki edebilmesidir. Bu anlamda ciltte sıkılık artışı ve toparlanma anlamında ek faydalar sağlayacaktır.

Yaşlanma sürecinde ciltte kolajen ve elastin liflerinin yapısı bozulur ve düzeyi azalır.  Ciltte sarkma, elastikiyet kaybı, ince çizgi ve karışıklıklarda artış olur. Çene kontürü bozulur.

Fokuslu ultrason cildin yüzeyel tabakalarına herhangi bir zarar vermeden, derin tabakalarında ısı artışına neden olur. Bu sayede cilt ciltteki kollajen yeniden yapılanır cildin sıkılığı artar ve yüz ovali toparlanır.

Fokuslu ultrason nasıl uygulanır?

Farklı başlıklar kullanılarak, cildin farklı tabakalarına ultrason enerjisi uygulanır. Bu şekilde ciltte

Boyun ve çene kısmındaki sarkmaların toparlanması

Elastikiyetin artması ve yüz ovalinin toparlanması

Yüzdeki çizgi ve kırışıklıkların azaltılması sağlanır.

Fokus ultrasonun uygulama bölgeleri alın, göz çevresi, yanaklar ve boyun bölgesidir.

Seanslar 30-60 dakika civarında sürer. Cildin üst kısmında herhangi bir hasar oluşturmaz, güneş hassasiyeti yaratmaz. İyileşme süreci gerektirmediği için gün içinde, öğlen arasında bile yapılabilecek bir uygulamadır. Uygulama sonrasında hastalar günlük hayatına, normal aktivitesine dönebilir.

Ciltteki değişim hemen başlar ve ilk 6 ayda artarak devam eder. Yüz ifadesinde değişim yapmadan, cildin doğal yenilenme mekanizmalarını harekete geçirerek düzelme sağlar.

Etki süresi 1-2 yıldır. Yaşlanma süreci devam ettiğinden belli aralıklarla tekrar edilmesi yaşlanmaya karşı koruyucu olacaktır.