Yüz maskeleri ne işe yarar?
Yüz maskeleri yoğun içerikli ürünlerdir. Kısa zamana cilde ihtiyacı olan içeriği ulaştırmayı hedefler bu konuda bilinçli seçimlerle, diğer cilt bakım rutinimizi birleştirmek bize yüz güldüren sonuçlar verecektir.
Yüz maskesi nasıl kullanılır?
Yüz maskenizi ne sıklıkta uygulayacağınız cilt tipinizde ve maskenin formülüne bağlıdır. Maskelerden olumlu sonuçların alınabilmesi için 6-8 haftalık düzenli kullanım gerekir.
Maskeler tek başına mucize yaratmaz. Mutlaka günlük bakım ürünleriyle desteklenmesi gerekir. Ek olarak en pahalı maske en iyi maske değildir. Cilde uygun seçilen maske en iyi maskedir. Ayrıca maskelere bağlı alerjik reaksiyonlar görülebilir. Alkol, paraben, sentetik koku içeren ürünler alerji yapabilir.
Maskeden önce cildin güzelce temizlenmiş yağ ve kirden arındırılmış olması gerekir.
Daha sonra yüzünüze uygun yapıda seçtiğiniz maskenizi uygulayın. Maskenin kullanım talimatlarını okuyun bazı maskelerin uygulama sonrası yıkanması gerekir. Genellikle 10-20 dakikalık uygulama yeterli sonuç verecektir. Temizlenmesi gerekmeyen bir maske ise etkin olması için yıkanması istenmez. Maske sonrası bir serum veya nemlendirici kullanabiliriz. Maskelerin seçimi ve kullanım sıklığı cilde uygun olmalıdır. Örneğin hassas ciltler için maske uygulamasının sık yapılması tahrişe ve hassasiyete neden olabilir. Kuru ciltler haftada 2-3 kez nem maskesi yapabilir.
Yağlı ciltler için peeling veya kil maskeleri haftada 1-2 kez uygulanabilir. Yaşlanma karşıtı bazı maskeleri sık uygulamak ciltte tahriş oluşturabilir. Bu nedenle haftada 1 kez uygulanmalıdır.
Cilt tipimize uygun yüz maskesi seçmeliyiz.
Cildimiz kuru, yağlı, normal veya hassas olabilir, önemli olan cildinizin özel problemlerine uygun hazırlanmış bir yüz maskesi bulmaktır. İlk adım cilt tipinizi anlamaktır. Cildinizin ihtiyaçlarını daha iyi anladıktan sonra, cilt bakım rutinimizi uygun şekilde değiştirebiliriz.
Yüz maskesi çeşitleri
Krem yapıdaki maskeler genellikle nem vermek için planlanan ürünlerdir. Antioksidanlara ve nemlendirici içerikler gibi birçok alternatif sunar.
Jel yapıda maskeler aloe vera veya salatalık özü gibi içerikler barındırabilirler yatıştırıcı ve sakinleştirici özellik taşırlar. Genellikle hassas ciltler için tavsiye edilir.
Kağıt maskeler son yıllarda oldukça sık kullanılan tek kullanımlık ürünlerdir. Genellikle nem vermek ve beslemek için kullanılır. Cilt yüzeyine yerleştirilir. 15 dakika civarında bekletilir. Ciltten uzaklaştırılır yıkanmasına gerek yoktur. Ciltte kalan ürün masajla cilde yedirilir.
Yağlı ve akneli ciltler temizlik için çamur, kil veya aktif kömür bazlı maskeler tercih edilebilir. Yağlanmanın dengelenmesi, gözeneklerin temizlenmesi için bu içerikler faydalıdır. Ayrıca salisilik asit ürünlerde bu ciltlerde olumlu sonuç verebilecek ürünlerdir.
Cilt lekeleri, ton düzensizlikleri yaşıyorsanız C vitamini içeren maskeler cildi aydınlatır. Işıltı verir. Glikolik asit veya laktik asitli maskeler ise cilt yenilenmesini uyararak renk düzensizliklerini azaltır.
Olgun ciltler nemin yetersiz olduğu, yer, yer kırışıklıkların görüldüğü ciltlerdir.
Nem desteği sağlamak ve için kolajen, hyalüronik asit ve seramid tercih edilir. C vitamini ve hatta E vitamini eklenebilecek diğer içeriklerdir. Retinol içeren maskeler ciltte yaşlanma karşıtı etkileri nedeniyle kullanılabilen ürünlerdir.
Kuru cilt tipleri için, hyaluronik asit ve kolajen gibi besleyici bileşenlerle formüle edilmiş yüz maskeleri iyi sonuçlar verir. Her iki içerik cilde nem ve dolgunluk verir. Avakoda yağı gibi yağ içerikli maskelerde kuru ciltler için önerilen ürünlerdir.
Gece maskeleri kuru veya olgun ciltler için kullanılabilecek yoğun ürünlerdir. Gece boyunca ciltte kalır ve yoğun nem desteği sağlar.
Scrub veya partiküllü peeling maskeleri ölü hücrelerin atılmasını sağlayarak cildi derinden temizler ve yeniler. Dolaşımı düzenler, cildi aydınlatır ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.